Оригінальні новорічні прикраси для ялинки, що установлена біля будинку
17 Декабря 2019

Оригінальні новорічні прикраси для ялинки, що установлена біля будинку

Сьогодні у продажу досить багато барвистих і блискучих ялинкових прикрас та гірлянд, як для прикрашання ялинки, поставленої у квартирі, так і для ялинки, що росте на вулиці або встановленої у дворі. Але Новий рік – це незвичайне свято і хочеться, щоб ялинка була оригінальною, неповторною і запам'яталася надовго. Тому багато хто відмовляється від фабричних ялинкових прикрас та наряджають свою дворову новорічну ялинку іграшками та прикрасами власного, доморощеного виготовлення, включаючи для цього всю свою фантазію, вигадку і творчість.

Існує дуже простий спосіб виготовлення прикрас для вуличної новорічної ялинки, що не вимагає багато праці й часу. Однак такі іграшки виглядають дуже оригінально, не бояться ні снігу, ні морозу, ні дощу.

Матеріалом для їх виготовлення служать невеличкі різнокольорові порожні пластмасові флакончики з-під шампунів, рідкого мила, бальзамів, лосьйонів, дезодорантів тощо, яких у ванній кожного будинку збирається за рік достатня кількість.

Головна вимога, щоб флакончики були яскравими, різнокольоровими, пластмасовими та мали кришку, що відкручується. Для виготовлення можна застосувати два способи: простий і складний.

Простий спосіб полягає в тому, що в порожніх різнокольорових флакончиках і пляшечках відкручують кришечки й в них шилом проколюються невеликі отвори. Далі туди вводиться дротова петля (петлею назовні), а кінці загинаються в середині кришки. Після чого кришки закручуються і ялинкові прикраси готові. Якщо кришечки взаємозамінні, то бажано їх поміняти, щоб флакончик був одного кольору, а кришечка – іншого. Прикрашаючи ялинку, необхідно дотримуватися правила: маленькі флакончики розвішуються вгорі, а більші – внизу.

Складний спосіб – вирізання з великих яскравих флакончиків всіляких фігурок (від трикутників, кружечків, квадратів до фігурок тварин) в залежності від площі стінки флакончика. Вирізаючи ножицями різноманітні фігурки, не можна зачіпати горловину, на яку буде накручена кришечка, з петлею для підвішування іграшки. Кришечку готуємо таким само способом, як і в першому варіанті.